Sidor

torsdag 17 maj 2012

MORGONTIDNINGEN
Och åter en krånglig splittrad vecka, Kristi himmelfärd .Ännu en morron utan frukosttidning. Krypa in i  den där sköna morgonrocken, som når ner till anklarna.  Oh, så man längtar efter het kaffelatte,  rostad brödmacka  och tidningen. Fulländad ro. Nej, inte radion på, är ju inte alls samma sak. Men med en morrontidning är det tvärtom.  Man viker upp den över mer än hela köksbordet. Nej, inte tidningen på Webben. Brödrosten,  och så  svart vinbärsmarmelad rostad bröd. Man registrera våldsamheter, olyckor , osämja om Trisslott, men 50.000 är inte fy skam. Tidningen är rogivande. Sjunker in i  gratulanterna,  födelsedagar, begravningar; nejmen har han, hon....Tidningen trängs med kaffekoppen. Ännu en brödskiva med svartvinbärmarmelad.. Man drar ut på smaken av hetkaffelatte. Man läser att världen är sig lik. Dagen har ingen bråttom, kanske trädgårdsarbete, gå in på Google och läsa om Auriklar. 

7 kommentarer:

 1. Jag hinner aldrig riktigt med nån tidning och eftersom jag inte känner mig hemma där jag bor struntar jag i de flesta lokalnyheterna. Jag läser mina egna lokaltidningar på nätet och DN när jag hinner. Konstigt men så är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja så här är livet som pensionär för mej. Fördetmest. Och ingenting får komma emellan. Hoppas alltid att HAN har hämtat tidningen, (vi har var sitt sovrum då jag har RLS). Men , på den tiden jag jobbade så fanns det ingen tid för tidningsläsandet.
   margareta

   Radera
 2. Jag önskar att jag gillade morgontidningar. Det ser så hemtrevligt ut med folk som gosar med tidningen och äter frukost. Jag har länge tänkt att jag ska börja på helgerna med Allers t.ex och pyssla med korsord till frukost. Vad händer? Jag slår på TV:n och ser nyheterna där... Nåväl, gamla hundar kan lära sig sitta så kanske en dag, he he.
  Tack för alla fina kommentarer förresten! Alltid lika kul att läsa!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådär blev livet som pensionär. Och barnbarn behöver inte någon tillsyn längre heller. Oj så skönt, kan jag lova dej.
   Vänta bara tills du blir pancho. Man lever ett helt annat lyxliv som pancho. Och alla härliga ovanor jag har lagd till med. Bl a morrontidningen och kaffelatte!
   Och banne mej om HAN inte hämtar tidningen, speciellt då det är regn!

   margareta och haensåbra dag

   Radera
 3. När det gäller tidning till morgonfikat, i mitt fall te och hårdbrödmackor, så utövar vi det här i huset. Däremot inte iklädd morgonrock eftersom brevlådan ligger en bit från vår stuga och hundarna ska ha sin morgonkissrunda. Men det är en avkoppling att bläddra igenom lokatidningen Norran vid frukostbordet. Det går snabbt för mig och längre tid för maken. Någon tidning på röda dagar har vi aldrig, inte ens vanliga söndagar, så en helgdag mer eller mindre spelar inte så stor roll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Hej Cici, får jag oxå kalla dej Cici?! Ja du vet att livet som pancho blev något jag(ivarjefall) aldrig trodde skulle bli så ljuvligt(lyxig) Man rår sej själv. Inga krav. Man gör ungefär som man älskar(pyssla). Barnbarna är stora allt funkar! Och då har jag fått den här ovanan(en av några) occh trivs alldeles utmärkt med mina ovanor! Tänker på hur jag ända sedan 15årsåldern har varit uppe i ottan aldrig haft tid åt mej själv. Men nu - äntligen har jag tid åt mej själv. Men viktig är att HAN har hämtar tidningen, annars så......! eftersom jag har RLS-ben så har vi varsitt sovrum. Inte alltid jag hör då han är uppe.

   Ha nu en trevlig helg margareta

   Radera