Sidor

måndag 21 maj 2012

STATARMÖBELN..

Ibland så snubblar jag över saker, som inte alls var tänkt. Blir fundersam, överraskad, förvånad och så kommer då en tanke.  Men de här!..., oj så synd........, varför har man inte........, har hamnad här! Och hur såg den här möbeln ut som ny?
En skogspromenad, bara avkoppling, lugnt och skönt,  och så snubbla  jag på rester från förr.( Förr då man kastade skrotet i skogen. Oftast om det har funnits en smedja i närheten.)  Och där låg 2 gamla trädg.stolar, endast sklettet kvar. Då jag är bilburen tar jag skletten med hem, oväntat ser jag en liten plåtskylt på ett av bräden.  Och nu blev jag intresserad; Sandberg Plåtmöbler i Sandviken,ser.nr53156. Hur såg denna trädg.möbel ut, från 40-tal. Just trädgårdsmöbel. På 40-talet hade man ju inte tid , att sitta i trädgåden någon liten stund, (måste var i Syren-berså) fruntimmarsveckan, då man ville fira Magdalena med rabarbersaft och kaffetår. Innan statarfrun skulle mjölka korna på Herrgården. En liten stund i Syrenbersån. Den här möbeln är ingen Herrgårdsmöbel.  Just ja; En stataremöbel.    Nu har jag tänkt renovera möbel, den tilltala mej.  Det får bli mitt sommarprojekt. Vem kommer inte ihåg Sven Delblancs "Årensningen", alla såg vi statarhustrun.


Men om någon vet något (om än pyttelitet) skriv till mej. Gärna foto!  Hör av er, så vi kan lösa pusslet tillsammans1

4 kommentarer:

 1. Så kul! Jag gillar också att dra hem saker, men hittar mest gamla plåthinkar. Har du provat att Googla på stolarna? Måhända finns bilder utlagda någonstans i cyberrymden. Annars kanske det går att spåra Sandbergs...
  Ha det gott och lycka till med ditt roliga projekt!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 2. Har googlat. Har oxå ringt till stadtsarkitekten i Sandviken. Som har lovat att hjälpa mej. Kanske blir det snart.... Spännande!

  margareta

  och nu ska jag se på dopet

  SvaraRadera
 3. Ska bli spännande att se den när den är klar

  SvaraRadera
 4. Finns det veteraanbilar så måste det ju oxå finnas veteranträdgårdsmöbler - tänker jag.

  Men kul ska det bli! Var inne i färgaffären - Måste säga att färg har blivit jättedyr. Tänkte att det ska var original helt igenom, vilket beyder att det ska var skogsgrön oljefärg.

  margareta

  SvaraRadera