Sidor

torsdag 27 december 2012

NYÅRSLÖFTEN!??


Vi har slutat med asbets!

Det är inte längre socialt accepterat att röka. Miljöbilar är häftiga och om man inte sopsorterar hamnar man inte hos gud. Man kan ju tycka att den utvecklingen "tackochlov" går framåt!

Utom hos fyrverkerier och bomfronten.

Ho ho ha ha,  och hur har vi det med fyrverkarie. Ska vi grisa ner miljön och så ungarna som vi tvingar på bilbälten och cyckelhjälm. Ungarna  skickar vi ut på gatan med en laddning tigerskott(hete så förr) och dåligt omdöme.

Eftersom staten har ansvaret för våldsmonopolet genom polis- och militärverksamhet är mitt förslag att staten oxå ansvarar för idiotin. Ett fyrverkarie på kommun med ett säkerhetsavstånd på 3 km är rimligt. Bara staten får inneha skräpet, alltså ingen gårdförsäljning som det är nu.

Och nu ska jag ta hand om tvättmaskin!

Ha en trevlig sylvester/nyår och se till att inte få en raket i ansiktet!


                                                 KRAM8 kommentarer:

 1. Jag älskar att titta på fyrverkerier men jag föredrar showerna som sätts upp i städerna. Vackert men farligt! Med tanke på alla regler vi har runt allt annat, borde det vara ännu hårdare vad gäller fyrverkerier. Fy så många fyllekorkar som handskas med dem!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, tycker oxå att fyrverkerie är spännande, men........

   margareta

   Radera
 2. Skulle inte falla mig in att tutta på en raket. Alldeles för skraj för det. Men det är fint att titta på showerna i stan (=Västerås för min del). Då är det ett proffs som sköter det hele.

  SvaraRadera
 3. Ett fint initiativ av Västerås-stad att ordna sånt själv.

  Själv kommer jag att släppa en lyckta!

  margareta

  SvaraRadera
 4. Så bra funderingar kring fyrverkerier! Till byn kom en familj med mycket pengar som ville visa det på alla sätt och på nyårsnatten i fjol fick vi se och höra ett fyrverkeri vi aldrig glömmer. Det gör inte byns hästar heller, de var helt vettskrämda i sina stall.
  Något jag gillar är din header bild, verkligen vacker!
  Och så vill jag hälsa dig välkommen som följare av min blogg!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 5. Vi har slutat använda raketer till nyår. Vi skickar upp luftballonger med ljus i och det är både stämningsfullt och tyst när dom glider iväg upp mot skyn. Hundarna blir rädda och olyckliga och som sagt. Ibland ska vi vara så jäkla medvetna om vad vi gör men det finns så mycket dubbelmoral och onödiga saker men männens leksaker är liksom något annat som man naturligtvis måste använda. Hur mycket tror du en snöskoter drar i bensin. Massor kan jag tala om men det får minsann kosta.

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker header! Jag försökte kommentera hos dig i förrgår men då gick det inte. Fyrverkerierna är ett otyg. Min katt gillar dem verkligen inte. Jag har haft det skönt i mellandagarna - tycker om att ha rutiner. Nu ska jag snabbstäda litet, sen mysa med bok och stickning, har också laddat upp med dvd-filmer. Vädret lockar inte till uteliv, här regnar det. medan jag är i farten önskar jag dig ett Gott Nytt År! Ser fram emot vår fortsatta bloggkontakt.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret inbjuder till läsning. själv fick jag den efterlängtade "SÅ GÖR JAG-boken" av Bodil Malmsten

   Vi får hålla tummarna för ett måttligt fyrverkerie

   margareta och ett fint Nytt År med hälsa!

   Radera