Sidor

söndag 20 maj 2012

SNYLTGÄSTER

Sin trädgård får man tyvärr ofta inte ha ifred. Det finns alla möjliga svampar, och djur som vill njuta av den, men på ett sätt jag inte blir så glad åt åt.  Steklar, bladlöss,  kvallster, skorv , sniglar och så liljebaggar. För att inte tala om jordgubbslandet!

Lackröda vackra - men så de ställer till!
Liljebaggar;Och så köper jag då 4 liljor och jag vetatt dom inte har några liljebaggar med sig från butiken. Sen plantera jag dom och dagen efter så sitter där 2 liljebagar!  Alltå sitter dom i buskarna och väntar att någon ska planter liljor! Och dessa rackare kan flyga oxå.

2 kommentarer:

 1. Man får kanske se det som så att vi människor lånar en bit av naturen och odlar diverse godsaker där. Godsaker för varelser som odlaren kanske inte har tänkt sig som gäster där. Otacksamt för odlaren, kan tyckas.
  Jag har inte hört att någon här i vår by har haft problem med liljebaggar, så förhoppningsvis trivs dom inte i vårt svala klimat, eller så odlar vi en typ av liljor som inte är så poppis hos liljebaggarna.

  SvaraRadera
 2. Var glad att du slipper KLADDET, insekter är intressant, deras sätt att överleva är fashinerande. Harry Martinssson har ju skrivit mästerligt, så spännande just om insekter i boken Svärmare och Harkrank. Men vet du Liljebaggar där går gränsen!

  Troligvis kan ett svala klimat påverka. De kommer endast fram vid sol och vill gärna sitta på bladen åt söder.

  margareta

  hoppas ni får nu oxå de fina varma vädret som är här just nu hos oss.

  SvaraRadera