Sidor

tisdag 1 maj 2012

FÄRSK OST 3%

Färsk ost med oliver, tomater, hackad rödlök,svart peppat.

som lunchrätt med skivade tomater.

färska vitlöksblad, hackad rödlök, svartpeppar

En lunchrätt, med sallad.
Den här tiden på året hör till mina vanliga husmorssysslor,  att göra ost med olika örter och kryddor hämtat från kryddlandet. I regel tar jag 3% yoghurt, som får rinna genom kaffefilter över natten så det blir en ostsmet. Lätt hanterbart oxå då man brer på smörgås. Men jag använder mej färskosten oxå till en lätt-lunch med kokt potatis och en enkel sallad. Underbar att ta med på picknick, då den är lätthanterlig.

5 kommentarer:

  1. Tack för tips!! Länge sedan jag gjorde sådan...
    :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, gör den här smeten så snart den är slut.
      margareta

      Radera
  2. Vilka härliga lunchrätter ! - Skulle gärna bli bjuden på detta...Synd att du bor så långt bort ;)
    Önskar dej en underbar majvecka ♥
    Kram Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här tiden på året vill jag gärna ha den här smeten med olika örter och senare med färsk potatis.
      margareta

      Radera
  3. Liebe Margareta
    ich habe da mit der Google-Übersetzung nicht alles verstanden....
    machst du da einen Frischkäse aus abgetropftem Joghurt?
    Vielleicht hast du ja bei mir auf dem Blog gesehen, dass ich aus unserer Schafmilch ganz verschiedene Käsesorten ausprobiere und produziere!
    In 12 Tagen beginne ich mit Melken und dann gibt es endlich wieder frischen Käse!! Freu mich!! Kräuterfrischkâse mit Pellkartoffeln gehôrt zu meinen Lieblingsspeisen!
    ♥-liche Grüsse Brigitte

    SvaraRadera