Sidor

söndag 22 april 2012

HJÄLP HJÄLP

Nu måst den in i tvättmaskin! Den här duken har jag ägd i 40-50år och har blivit tvättat i tvättmaskin en gång. Med eländes elände att få ordning på fransarna igen. Hur gör man ? är det nån som vet hur man få ordning på fransarna efter att duken har blivit tvättat i tvättmaskin. Kom inte och säg att den MÅSTE tvättas för hand! Har oxså lusläst Husmoderns Rådgivare från 1924, men nix.
Tacksam för tips!  Margareta  

6 kommentarer:

 1. OOiii! En sådan vacker duk skulle jag aldrig våga köra i maskinen. Inget kul att handtvätta men...
  Det där med fransarna kan jag inte hjälpa dig med. Mycket mjukmedel kanske så de är lätt att reda ut?
  Lycka till!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 2. Den här duken är virkad i fiskegarn, den är hur tålig som helst. Vid något tillfälle blev den tvättat i maskin - så vit och fin den blev la duken dessutom i en tvättpåse. Och ändå, sen tog det massor med tid att få ordning på fransarna. Så jag dra mej för att slänga in den i tvättmaskin igen. margareta

  SvaraRadera
 3. Tänkte säga att du skulle stoppa den i en tvättpåse men det har du ju redan gjort så då är det väl bara att försöka reda ut dom så gott det går. Jag för min del har förstört en fin gardin genom att tvätta i maskin. Jag fick klippa bort fransarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, i tvättpåse det gjorde jag. herregud så det tog tid att fixa till fransarna igen. Fick ta det i många omgånger tålamodet tog slut ibland. Men nu är den sk..tig riktig ordentlig. ska ta och prova "Här är gudagott att vara" - men först sätta ditt alla gummiband ikväll. Och imorron åker den då in i maskin.
   margareta

   Radera
 4. Lite jobbigt att sätta ett gummiband längst nere på varje "franstofs"...
  Ha det gott och lycka till med ditt "fransproblem" !

  SvaraRadera
 5. Ska ta ikväll och sätta gummiband på varje franstofs. Och imorron åker den in i maskin. Kommer att redovisa resultatet efter tvätten. på bloggen och i Facebook.
  margareta tack för tipset så länge.

  SvaraRadera