Sidor

måndag 25 juni 2012

SKLETTET

Sandvikens Plåtmöbler; Visst kommer ni ihåg att jag hade en blogg om ett sklett av en föredetta trädgårdsmöbel. Hittade sklettet i en f d skrotgrop i skogen. Sklettet  tilltalade mej. Tog hem den och renoverade stolen. Mycket rost. Men sklettet var frisk. Visade upp sklettet  i facebook och frågade efter,  om någon visste någonting om stolen och om Sandvikens Stålmöbler. 40-tal!  Tystnad i många veckor. Sedan så fick jag ett svar, inte historiken om Sandvikens Stålmöbler, utan om en likadan stol som fanns inte alls så långt ifrån mej där jag bor, den stod bakom ett utedass. Så glad jag blev. Nu ska den oxå renoveras.   Finns det veteranbilar finns det oxå veteranträdgårdsmöbler

Värd att renovera, tycker jag


Sklettet är frisk

Mycket jobb

Simsalabim - färdig -

En nätt och "lätt" liten stol

Nu ska de bli två


4 kommentarer:

 1. Stolen blev jättefin! Duktigt gjort att fixa till den. Men det var ett fynd.
  Här ösregnade det hela dagen, så jag bakade bullar efter det jag varit på mammografi. Hoppas på bättre väder i morgon, så jagkan gå min stavgång åtminstone.
  Ha en skön fortsättning på veckan!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag bara fick se hur bordet till den här möbeln ser ut!
   Skulle var intressant.

   margareta

   Radera
 2. Så fin den blev stolen! Jag hade aldrig kommit på tanken att ta tillvara en stol i det skicket. Är det du själv som är så duktig med att reparera utemöblerna?

  SvaraRadera
 3. En ren slump. Lite nyficken. Eftersom det fanns en liten metallbricka på ena brädan med Firmanamn så blev jag intresserad. Företaget finns inte längre.
  Alla gamla snickerier och smidesverkstäder som har försvunnit är så tråkigt. Har t o m varit på biblitek och frågat efter små smidesverkstäder- böcker, men nix. Önskar jag fick se bordet någongång.

  SvaraRadera