Sidor

onsdag 20 juni 2012

AUBERGINE, M M

Blommande aubergine!

Blommande Physalis
Växthuset en sån här solig, vindstilla morron är en meditation! Lustfylld! Fullt med dofter,  surr av insekter!
Morronsol i växthuset

Aubergine
 Ljuvligt värme +24,. Olika grönsaker, t ex tomat såklart, physalis, citronverbena och aubergine! Aubergine har jag bara för de vackra blommornas skull, men, som t ex förra året, så blev det en hel del frukter, som är så vackra  från blomman som ni ser här, till frukten i olika skeden.  Förra året blev jag så inspirerad så jag målade en aubergine  med vattenfärg. Physalis brukar jag få massor av, inte särkild stora men mycket söta i smaken . Och så mängder med vindruvor varje årT

3 kommentarer:

 1. Hejsan !

  Vilken OAS Du har hos Dig.Lite arbete är det väl bakom allt men mycket glädje.
  Physalis har jag odlat ett år, det blev ett träd av en enda liten kärna.Som jag sparat från frukten, gav bort till mina vänner, satte sju, många bröt av sina, det var tråkigt.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 2. Då jag vet att jag ät hemma hela sommaren så har jag en del excotiska växter i växthuset. Men bara sånt jag prövat på förr. Så skönt att sitta därinne på morronen med alla dofter och värmen.

  margareta

  SvaraRadera
 3. Jag kan bli lite frestad när jag ser så där fina växthus som ditt, men jag vill inte binda upp mig med mera passning. Det räcker med den trädgård och hundarna jag har.

  SvaraRadera