Sidor

tisdag 5 juni 2012

ÅNGLOKETSDAG

Ångloketsdag brukar vi se framemot varje år, men nu blev  det en paraplyernasdag. Dock var vi inte besvikna, då det fanns en mycket exklusive utställning i en av lokstallarna, som männen var intresserad av.
Per Gillbrand, f d chefskonstruktör hos SAAB, nu pensionär och bosatt i Mariefred, visade upp sin unika samling egentillverkade minimotorer av kända märken, fullt körbara!  Absolut  sevärt!
Men Gripsholms slott i störtregn var sevärt, oxå!
Mariefred ska lägga till

Mycke folk som ska ta båten åter till Stockholm

Pampigt  oxå i störtregn


Skönt komma inomhus!
2 kommentarer:

  1. Roligt att se lite bekanta vyer. När en av mina systrar fyllde 60 tog vi andra två med henne på en båtfärd från Stockholms stadshus till Mariefred, där vi tog in på Gripsholms Värdshus för en natt, inklusive afternoon tea, furstlig middag och härlig frukost. Då gick vi förstås en lång runda i slottet och på hemvägen åkte vi det lilla ångloket till Läggesta där vi bytte till en betydligt modernare variant av tåg.

    SvaraRadera
  2. Ja Mariefred är mycket populär sommartid. Men just detta att man kan ta båt från Stockholm till Mariefred, tur/retur är omtyckt av turisterna. Vill gratulera dej och dina systra att ni valde Gripsholms Värdshus, dels vet jag att där ÄR en fin service och sedan mycket gammal byggnad. Gripsholms Slott (med all den historik) är ju oxå kul att se inifrån! Har jag långvägaa gäster hos mej åker vi OFTAST till Mariefred. Alla är barnslig förtjusta i att åka ångloket/tåg.

    margareta

    SvaraRadera