Sidor

onsdag 6 juni 2012

FOLKDRÄKT

Margaretha och Leif Moby på väg till festligheterna

Margaretha i sin vackra folkdräkt
Alla kära och nära bloggare; Vore det inte kul/trevlig att denna sommar fotografera  folkdräkt i resp. län/kommun, endast samerna visar sina praktfulla dräkter. Sällan/aldrig  man ser folkdräkt i bloggar!. Här ser ni en bild på sörmlands folkdräkt. Våra grannar på väg till folkdansuppvisning i Gnesta.

6 kommentarer:

 1. Både Leif och jag har rättviksdräkterna på oss på bilderna. Vingåkersdräkterna fick hänga hemma i garderoben i år.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Att jag inte visste de, en sån enkel sak. Folkdräkter ser man ju var helg Hi hi!

  margareta
  1

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag är på andra sidan jorden från min folkdräkt men har lagt ut den på bild i alla fall

  http://livinggreen.se/blogg/kottkriget/2012/06/06/den-perfekta-klanningen/

  Blekingedräkten har jag äran att få bära. Sambon är norsk, så vi kan använda folkdräkt/bunad till alla högtider utan att känna oss annorlunda. :)

  SvaraRadera
 5. Så tänker jag oxå, folkdräkten är ju den perfekta gåbort-klänningen. Men Blekingedräkten, som jag har sett på nära håll är vacker. Speciellt hättan. Misstänker att det finns en uppsjö av folkdräkts-skatter undanhängda ute i vårt avlånga land. Och här i bloggen ser man aldrig att någon visar upp länets folkdräkt. Men, i Norge där........, så har du ju oxå en sambo från Norge!

  margareta få man höra lite mer om era äventyr?

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Det tror jag också, att en massa människor har ärvda dräkter liggandes. Synd.
  Har du varit i Oslo 17 Maj? Det är en upplevelse! Och en fin anledning att ta fram dräkten. Min sambo har inte bunad, än! Men snart hoppas jag och det ska bli kul att kunna gå ihop i dessa när vi kommer hem till Skandinavien igen.
  Jag har en annan blogg också, http://ylvans.blogspot.com.au/search/label/Australien där jag skriver om Australienäventyret. :) (Du kanske hamnar där om du klickar på mitt namn förresten.)

  Den jag länkade till ovan avhandlar mitt miljöengagemang, haha.

  Den beskärda bilden på den bloggen är min blekingedräkt, i guld och grönt. Fin, men finast för att farmor sytt hela för hand så klart!

  SvaraRadera