Sidor

söndag 17 juni 2012

MODISTEN

Ju som sagt,  vi var på väg till Nyköping, skulle hämta en herrhat som var beställt, dock ej utprovat hos Modisten, då vi snubblade  över Munter i Vrena. Skrev om Munter igår, trevligt ny bekantskap.


Köra bil i Nyköping är inte lätt för en bilist, som ej är hemma i Nyköping. Enkelriktat, återvändsgata. Äntligen en parkeringsplats. Men var är biljettautomaten? Vrålregn. In i en guldsmedsaffär; Hej, vi letar efter  biljettautomaten? Biljettautomaten? den ska ju finnas ......!  Vi struntar i automaten, ingen lapplisa i de här regnet. hoppas vi. I språng ner till Ö. Kyrkog. och Modisten. Gott om parkeringsplats, kunde ha ställt bilen utanför. Kl. är 12.20.  Då vi går mot dörren, nej men se ett paraply! Mycket resulut tar vi tag i dörrhandtaget. Stängd!!!!!!! Lördagar stängd. Där står vi och vad ska vi göra NU.  Klart vi SKA till Hellmans. Placer paraplyet åter i entrehörnan, och i språng till bilen, för vidare färd till  Hellmanscafe.  Hos Hellmanscafe  finns det något mycket speciellt  och ovanligt, och de vill vi känna/smeka lite försiktigt.
Så gott folk, är ni i Nyköping, titta in hos Hellmanscafe, speciellt alla ni som är hästägare, så ska in få se något mycket charmigt.


4 kommentarer:

 1. Dubbel otur med hattaffären men kanske att Munter uppvägde den missen. Det ska bli spännande och se vad det bjuds för läckerheter på caféet.

  SvaraRadera
 2. Hellmanscafe är ett bara måste! 5*. Men där finns det ett spilltgaller som dekoration och avskärmning. Spiltgallret har anknytning till att Hellmans en gång i tiden var ett stall! Klara sig från den stora Nyköpingsbranden då halva staden låg i aska. Men idag är det inte bara cafe utan oxå bagerie,(stenungsbröd) trädgårdsartiklar, hantverkverk.

  margareta

  SvaraRadera
 3. Det är inte alltid det blir som man tänkt men Modisten finns ju kvar
  Jag har en liten bok där jag skriver upp alla tips på sevärdheter och caféer. Något intressant kan ligga runt hörnet när vi är ute och åker. Nu missar vi inte det om det är tipsat av någon bloggvän.
  Jag har läst om Munter. Ja, det är tur att det finns entusiaster.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 4. Hej, Ett bra tips; Att skriva upp sevärdheter, tack.
  Gubbs, som är med i ett bastugäng,1x i veckan, har nu ordnat så att gubbsgänget(pensionärer) ska ta en tur med Munter! Vi har ett stort sjösystem här i Sörmland. Båtturen tar så mycket som 3tim. Men de e ju kul för gubbsarna. Alltid någon (av gubbarna) som vet något om båten, turen hon har gått en gång i tiden. Kaptenen, som nu är död. Viktigt att vi håller landsbygden levande, med allt kul som finns runt hörnet!

  margareta

  SvaraRadera