Sidor

söndag 10 juni 2012

100-års jubileum för Sveriges Guldmedalj 1912


100-årsjubileum för Sveriges Guldmedalj i ridning, vid Olympiaden 1912 i Stockholmsstadium. Guldmedaljören för Sverige var Carl Bonde på hästen Emperor.  Jubileum på Sparreholms Slott Ridcenter,(ägare Anna Karinen)  skulle firas med uppvisning  av  Claes Bonde, sonen, på hästen Buggy. Uppvisningen med hästen Buggy skulle ridas med samma program som reds av Carl Bonde 1912. Det blev en strålande uppvisning, Buggy gjorde allt han skulle exemplariskt, t o m ballongtrampning gick bra!(trampa sönder så många ballonger möjligt är)Efter ridprogrammet blev det visning av Vagnsmuseet, där Anna Karinen har sin fina samling hästvagnar,(50-tal) en del mycket exclusiva,  oerhörd välskött!  En del vagnar mycket sällsynta som hon har räddad undan förfall. En stor samling hästleksaker för barn var intressant, som nu står bakom låsta glasdörrar. En hel antik sadelmakarverkstad med gamla verktyg för tillverkning av seldon och sadlar och vagsinredning/stoppning. Hon har med sitt samla intresse räddad en hel ridkultur som i annat fall skulle falla i glömska. Oerhörd sevärt.

Efter middagen fanns det möjlighet för den som ville,  åka häst-.droska med SM-kusken Anders Ericssons fina ekipage. Inte säger man nej till ett sådant erbjudande.
Om SM-kusken Anders Ericsson återkommer jag.
2 kommentarer:

 1. Damen har varit på ännu en fantastisk utflykt! Det verkar hända en hel del i krokarna runt dig. Vilken känsla att vara med på något så historiskt. Kul när barnen har samma intresse och på så sätt kan bevara en sådan stor händelse.
  Att efter mat och dryck dessutom få fraternisera med en SM-mästare är inte dåligt!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 2. Att få sitta i öppen vagn och få färdas med 2-spann och SM-mästare är sannerligen inte varje dag. Men Vagnmuseet var enastående, så mycket arbete denna kvinna lägger ner på ALLT som har med hästerie att göra. En händelserik dag.

  margareta

  SvaraRadera