Sidor

söndag 15 juli 2012

FAN FYFAN SÅ BRA

Man måste åka långt idag för att höra den musik man gillar. Jazzens Museum i Strömsholm hade på agendan Leif Kronlund med orkester. Leif Kronlund har jag dansad till  sen 1958, med alla sina  duktiga musiker och sångerskor som Britt Damberg, A-L Hanssson, Towa Carsson, S Malmqvist.
 (Numera är det ju omöjligt få höra härlig musik på radio. Vem spelar dom sin musiken för idag, inte min ålder i varjefall. kanske för sig själva.)
Så oxå idag , vilka musiker! Och Leif Kronlund med sitt trevliga mellansnack.
Absolut utsåld. Ingen under 55år. Svenska pensionärer som, precis som vi, åkt långt för att lyssna på sin musik. Okey, Allright, som Anita Berggren klämde till med.

Höra Uffe sjunga : In the Mood, Lyssna på Anita som sjöng: Falling in love Again, Jimmys härliga saxofon solo, Smoke gets In your Eyes, Uffe strålande: Take good Care of my Baby. Leif med:  My Baby just Cares for me. Självklart oxå Chatanooga Choo Choo med saxofon klarinett. Vikka musiker. En fantastisk eftermiddag! God mat, fina viner. Kaffe med Avec. För den som inte kunde ta bil hem, finns bra vandrahem
på andra sidan rosrabatten. Och, min vänner ett sånt härligt jazzmuseum. 

6 kommentarer:

 1. Ojoj, vilket berömmande! Tänk att han spelar än, han måste vara nog så gammal nu, eftersom han spelade redan när jag gick i realskolan. Att jag minns det beror på att jag hade en klasskompis som var brorson till honom.

  SvaraRadera
 2. Att behöva åka så långt för att få lyssna på sin musik.Men vi var inte ensamma. Flera 1000 pensionärer(panchos)gjorde likadan som vi. En klar höjdare! En fantastisk eftermiddag. Bara örongodis och trevlig mellansnack av L Kronlund.Helt rätt att ha ett Helsegel över hela gården. God mat och fina viner fanns det för den som så önskade. Har man druckit sprit kan man ta in på vandrahemmet som finns på andra sidan gräsmattan. margareta

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag avundsjuk! Denna härliga musik skulle jag gärna ha velat höra. Det är inte så ofta som det spelas. Då jag bodde i Köping var jag ofta på Jazzens museum i Strömsholm. Jag flyttade till Stockholm, Sollentuna, för fem år sedan. Den här veckan är jag i dotterns hus och vi ska bada i polen, om vädret tillåter, och göra litet sightseeing. Stavgång varje dag! Idag har du säkert badat om vädret var lika fint som här. Ha det gott!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir ju så glad så glad av den musiken. Synd att det inte finns dansgolv, fullt med trevliga gubbar. Han har sannerligen lagd ner sin själ på Sitt ställe. Och ett späckad program hela sommaren. Häromdan var Lena Endre där med Sv Turesson, Tjejen hon kan sjunga oxå, kristallklart.

   margareta

   Radera
 4. Nu ska damen lugna ner sig lite. Det är inte bara "panchos" som uppskattar gammal, god musik ;-) Jag erkänner att jag inte vet just något om mannen ifråga, men OJ vad jag gillar den sortens musik! Jag skyller på min mor : )
  Underbart hur som helst med ett sådant kraftuttryck av glädje. Jag säger bara: Fy f-n vad bra! Jag kommer med ett inlägg senare på samma tema. Jag har nämligen också varit på en musikgreja och jag blev frälst!
  Mys och må!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leif Kronlund, nästan 80, har spelat(piano med den äran) jazziga låtar sedan 1952, och jag har dansat till hans musik sen 1958. Då som L Armstrong, E. Fitzergal, E Presly G Miller, ja då allt började. Och vilka texter. I varjefall är Jazzens Museum värd ett besök.

   Men nu på sommaren är det överallt i "buskarna" fin musik. Gäller attpassa på.

   margareta entrevligdag

   Radera