Sidor

tisdag 24 april 2012

BLODÖRT "25steg till....."

Hela dagen strålande sol, och lätt bris. Naturligvis blev det ett besök i visnigsträdgården hos mina grannar Margaretha och Leif Moby,  "25 steg där superlativen..."som jag har skrivit om tidigare. Inbäddad i varm eftermiddagssol låg trädgården då jag steg in bland just nyutslagen Magnoliaträd Stellata, och överdådiga blommande Blodört som finns både som enkel blom och fyllda blommor,  utslagna blommor håller ett par dagar men nya  knoppar skjuter ideligen upp, som då ger en lång blomning.
En grupp blodört på gång, fortfarande i sina
bladsegel, intill nunneört 

Fylld utslagen blodört

En grupp som är på G, med sina bladsegel

Magnolia Stellata nyutslagen för dagen!

Persikoträdet oxå  nyutslagen för dagen
Sedan var jag ju bara tvungen att ta ett foto på Persikaträdet, som oxå har slagit ut i blom idag på eftermiddagen. Persikoträdet som varje år ger frukt, står i lä intill lunden, men med full sol från tidigt  på morgonen till sent på dagen.


4 kommentarer:

 1. Oj vilken upplevelse det måste vara att få vandra i denna trädgård ! - Persikoträd,Magnolia...Det låter väldigt exotiskt i mina öron.
  - Knappast något för zon V ;)
  Magiskt vackert ♥
  Njut så mycket du kan av våren !
  Kram Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles rätt har du; Det är en upplevelse var gång jag går in genom deras grind.25 steg från grind till grind. Hela trädgården är exotikt, har följd denna fam. i sitt arbete att bygga upp den här visningsträdgården i 6år. En trädgård som från begynnelsen bara var en gräsmatta. Dessutom resor till andra världsdelar att hitta ovanliga växter. Och har kostat en förmögenhet. Men Margaretha M är inte intresserat av smycken. Den här trädgården är deras ENA intresse.
   Deras ANDRA intresse är folkdans. Dom uppvisningsdansar i folkdans och är med i ett folkdanslag här i Sörmland. Trevligt! Alltså en familj som är mycket aktiv och fantastisk skapande. Sen är dom dessutom trevliga och generösa.
   Jo då, oxå zonv klara av en hel del! Det finns en kille som heter Larz Danielsson, Hammarstrand Jämtland, växtguru, han har mycket ovanliga växter och klara bra av vintern i Pålgård.
   margareta

   Radera
 2. Så härliga blombilder! Min första krokus har slagit ut i dag i vet underbara vädret.
  Vill också tala om att om någon kommenterar ett äldre inlägg på min blogg så får jag ett mail om det odh måste godkänna kommentaren innan den läggs ut, det är därför du upplever att din kommentar försvinner. Nu är din publicerad.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Det är så kul att ha grannar som är så annorlunda på ett positiv sätt. Inte nog med att dom har den här fina trädgården där det alltid händer någonting - dom dansar folkdans och är med i ett Folkdanslag i Sörmland, gör uppvisningar t ex. Att dom hinner. Sedan är dom oerhörd trevliga och generösa.

  margareta

  SvaraRadera