Sidor

torsdag 19 april 2012

1984

1984, då tog jag mitt Gröna Kort; Körunda Golfklubb i Nynäshamn kommun.  Självklart  jag skulle spela golf.  På jobbet med 40-tal ingenjörer, så pratades inget annat än golf vid morgonfika, på lunchen och eftermiddagsfikat. Golf, golf. Det pratades taktik och teknik på banan. Små klubbtävlingar där nästan hela avdelningen var med. Självklart maggan ; du ska hänga med! Och så blev det!

Barnen hade flyttad till sina skolor, där fanns inget hinder längre att maten skulle stå på bordet.

Måste säga det blev min absolut roligaste tid i livet. Allt socialt liv fanns på golfklubben och jobbet. Utan att blunda så kunde jag lägga upp 1500:- för min FÖRSTA driver. Utan att blunda tog jag lektioner hos klubbens Pro, Youssef Mahmoud, han hade varit Pro i Båstad(hade hittat kärleken i Nynäshamn). Var med i landslaget. Läcker som en kokosboll och såååååå trevligt.

Klubbtävlingarna var en sporre, eftersom flertalet var arbetskamrater till mej.  Och än idag måste jag le, då jag minns att jag slog min chef i en klubbtävlan. För att inte tala om så roligt det blev vid nästa fikat!

Vårstädning av golfutrustning


Mina drivas, närmast

Gamla dokument
Min bästa driver

Hittade bland gammalt bråte, bl a Gröna Kortet, en gammal Regelbok och medlemskort från Haninge Golfklubb. Kul! Allt finns kvar, numera åker vi då och då till våran golfbana Norrtorp i Flen och puttar, gärna med bekanta eller våra gäster. Ett trevlig sällskapsspel, i våran ålder.
Och nu ska utrustningen vårputsas, inför en ny golfsommar.  margareta

2 kommentarer:

 1. Så kul att du hittade en sport så där oväntat! Härligt att du spöade chefen också, he he.
  Det låter som att ni har det riktigt mysigt under sommarsäsongen, att kalla det sällskapsspel känns missvisande. Golf är ju svårt!
  Ha en mysig fredag!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 2. Som jag skrev så är vi enbart på grenen och puttar numera. Vi leker lite, man får se det så vid våran ålder. Men vi har väldans kul.
  margareta, ha det så gott.

  SvaraRadera