Sidor

fredag 6 april 2012

FRÖKEN VÅR

Sagan som Elsa Beskov skrev. Som blivit läst, så den är söndertummad.
Oh, så barnen har älskad den här boken.

Just nu, precis som i sagan om gumman Tö och fröken Vår, är det en kamp
om snöblandad regn och vår. Men fröken Vår hon segra till slut! Som tur är!

Gumman Tö som kom med sitt slaskande. men när sedan den vackra fröken Vår kom med sin vita svan, fick Olle se gumman Tö stå skinnande belåten och niga för fröken Vår.

3 kommentarer:

 1. Hejsan !

  Det är jag som är "Gumman Tö" som jag kallar mig när jag skriver kommentarer i LT här i Södertälje. Vitsippan kallas jag i bloggens värld, för Blåsippan var upptagen.
  Vi är nog inte så många som sitter framför denna nu i Påskveckan.Jag är allena. Har inte mycket annat för mig, här faller snön, ymmigt. Stämmer med vad de sa på SMHI.

  Glad Påsk !

  Mi

  SvaraRadera
 2. Hej och välkommen; Men visst har Elsa Beskow skrivit fina sagor, som är anpassad till vårat klimat. Har sparat alla barnen barnböcker av Elsa Beskow.

  margareta

  SvaraRadera
 3. Ja jag älskar alla dessa fina barnböcker och teckningar framförallt. Köpte förra årets almanacka, som jag nu har med en kopia av årets månad fast-tejpad. Sedan köpte jag Kerstin Frykstrands också och gör lika dant med den.

  Tänk om vi inte haft Astrid Lindgrens alla sagor dessutom. Vad hade vi läst då. Det fanns en barnboksförfattarinna Gunvor Gränsström som Mamma kände, så jag fick hennes böcker vartefter. Men ingen har jag kvar.Hade ju två systrar, yngre. (har kvar)

  Kram Mi.

  SvaraRadera