Sidor

fredag 5 oktober 2012

MYS OCH PYS

Med fusklappen för fredagens matinköp i högsta hugg, (halva veckan har fusklappen legat vid hans plats vid matbordet; Och så )

redan vid 11-tiden på fm började han tala om att det skulle bli en tur till lilla ostaffären oxå. Men varför behöver han var nyduschad och dofta NIVEA for Men(moisturising någe nytt)? tja, låt gå, han ska ju ta hela inköpsrundan. ICA oxå. Är ju trevligt  att han får så mycket service av tjejerna bakom disken. Tjejerna är mycket måna om honom, goda  råd och tips, speciellt hon som har skrattgropar och är alltid så kvittrande glad enl. honom. Nej då, han är ingen liten Blyger, utan hänger på. Så de e klart han får ha sin lilla trevliga inköpsrunda. Alltid spännande vad det blir på bordet.

FREDAGSKVÄLL och mys och pys. Gubbs dag att bjuder på middag han har ju bl a oxå varit i lilla ostaffären och gjord ett fynd(enl. henne). Hon den lilla har sagt det är ett fynd (hon ser själv ut som en vällagrad  ost) lägger ner all tid och stor möda på att han får en ingående ostinformation med provsmakning  av de mest underbara ostar, som den spansk Gruyerey (grottlagrad), den jättedyra Germain Langres och t o m HMK som är så exklusiv! Vad som kommer på bordet ikväll blir en total överraskning.

Extremt roligt scenario ikväll vid matbordet: Efter avslutat  måltid ställer gubbs fram en rinnande gräddgul ost som luktar männskofot. Han berättar med inlevelse att den minnsann är från en liten hemlig bergsby som ligger på ett 3mil högt berg i I i i i t a l i i e n  och att osten är lagrad i 50år, ystad av en krum gammal gumma och smaksatt med örter som nu numera är utrotat och till osten ska det drickas ett rödv i i n trampats av 13 nymfer i Atlantis. Ja, mycket exklusivt.   MYS OCH PYS och gott var det måste jag säga, och fortfarande doftar han Nivea for Men.


Stor koncentration (och vem vill ha kritik)
 
Strangers in the Night sjunger Frank Sinatra.
 

3 kommentarer:

 1. Oj, vilken mysig fredag både för dig och mannen som doftar Nivea for Men?? Ost är favorit för mig också, gärna med rödvin till. Min franska svärson köper ofta ostar som luktar fötter och andra små delikatesser. Här skiner solen idag så jag är på väg ut. Vill önska dig en trevlig vecka!
  kram

  SvaraRadera
 2. Det där låter riktigt romantiskt! Har en känsla av att ju sämre en ost luktar desto godare smakar den. Att det sen finns en historia att berätta gör inte det hela sämre.

  SvaraRadera
 3. Är jättespännande hur han kommer att utveckla sitt nya "intresse". Intresserad har han ju blivit. Kul

  mw haengöt dag

  SvaraRadera