Sidor

torsdag 11 oktober 2012

ENTUSIA´SM

Entusia´mera har GUBBS blivit.
För att förstå attityden till mat är det viktigt att börja  från början med råvarorna, därför att dessa är lika viktiga som själva matlagningen, och fortsätter han gubbs:  Ingen skicklighet i hela världen kan kamouflera  dåliga råvror, och kvalitet är självklart.
Ojjoi  joi, där fick jag höra. Jag som gammal husmor, som ställd fram mat på bordet i 53-år.

Han säger; Att handla mat är ett nöje i sig: att beskåda det stora utbudet av fräscha varor, alltifrån stånden av fisk och charkturier till den fantastiska skyltningen med olika ostsorter i ostaffären och så förstås en personal som kan ge goda råd och anvisningar och rekommendera vad som är bäst.

Jag blir stum, är det här min gubbs, (han som ätit min falukorv  min makaronipudding). Jag som släppad hem kassar med mat från storhandeln, hållit reda på extrapriser på konsum.  Han måste ha blivit frälst, går han i de tysta en matlagningskurs?  Någe e de.  Ska bli kul och se hur det hela kommer att utvecklas,  jag låter mej överraskas. !

Idag tar jag en tur förbi ostaffären, kanske blir det en höstost!  Vadå höstost, säger jag!
-  finns det ost för olika årstider?  frågar jag -
-  höstost gumman är en liten mäktigare ost, säger han !  Uppsann säger jag,  som inte är särskilt hemma i ostar -
-  få se vad HON rekommenderar,  de borde har fått in säsongens första Tomme de Savoie-ostar, vackert lindad i kastanjelöv, säger han -

Komponera en ostbricka behöver inte vara svårt, säger han. Det är lusten och vad man är sugen eller nyfiken på för stunden som ska styra,  inga långa konventioner
-  jag är stum, är det här min gubbs som har gått omkring med såna dolda talanger -
-  så ska vi ha färska valnötter till osten - de är nyttiga och ett absolut perfekt tillbehör till osten -
-  ja då får du köpa för jag har inga färska valnötter hemma -  säger jag fortfarande nyfiken och stark misstänksam.

De ska  va vin till va? undra jag. Inte ska det va öl gumman. Slinkar in på bolaget, har beställt ett kraftigt vitvin från sydafrika som markera syra - oij oij - o la la - låter ju spännande, voilá tóut! 
Under tiden han gör sin Grand Tour letar jag reda på gamla LPn med älsklingsmusiken; FLY ME TO THE MOON  med Frank Sinatra - kan ju var bra att ha - ifall , man vet ju aldrig med en sådan talang.
 
ha en trevlig fredagskväll nu  kära bloggvänner   margareta1 kommentar:

  1. Vilken fantastisk utveckling på mannen din, han måste ju nästan ha gått någon kurs i smyg, eller studerat matprogrammen på tv, för sånt där kan man väl inte komma på bara av sig själv. Men det är tydligt att man inte ska ge upp utan vidare utan vara berdd på den bästa. Även om det låter som om hushållskassan måste drygas ut en aning,

    SvaraRadera