Sidor

lördag 18 augusti 2012

SYLTATDE KANTARELLER


Så var det en halvdag i svampskogen igen. En Indiansommardag.


Senare blir det syltade kantareller. Mycket omtyckt med grillad kött.


Allt jag kan om svamp har min finska bekant lärt mej. Hon som är uppväxt i Karelen.  Uppväxt  med svamp till  frukost och middag.

Finnarna är mycket duktiga och säkra på svamp.


Prisessornas kokböcker fick jag ärva efter svärmor.  Oxå trevligt att "bara" läsa
då man slöligger i hammocken.  Oj så mycket kul som står skriven i böckerna.  Som t ex: dekorerad grillerad grishuvud
 eller Rusks eller likör på slånbär. Jättespännande


Senare  blir det ett dopp vid bryggan, innan jag somnar över matbordet.







2 kommentarer:

  1. Kantareller mums! Var på väg att köpa men det var för dyrt. Många skriver att dom ligger i sina hamockar och jag älskar såna. Själv ligger jag i BadenBaden på min balkong då jag är hemma. Surströmmingen var urgod så jag ska äta en gång till med väninnorna.
    Ha en skön helg!
    kram

    SvaraRadera
  2. så underligt att kantareller är dyra eftersom det finns såna mängder i år

    Ha en trevlig surströmingskväll med vänninorna margareta

    SvaraRadera