Sidor

söndag 9 december 2012

VINTERBADARE


Tillhåll för strömstaren
Här hos oss i området har vi vinterbadare,  t o m  med fracken på!

Bäcken är öppen och som vanligt och vi har många badgäster, t o m en som alltid hoppar in med fracken på sig.

Strömstaren. På vintern är en eller två alltid här i bäcken nedanför kvarnen. Då jag tar mina promenader ser jag dem nedanför vägen. Jag ser dem ofta simma och dyker eller sitter och niger på en sten.

Då jag för någon dag sedan gick den vägen , hörde jag en underbar lågmäld sång. Stannade och lysnade. Jo, där satt han högtidsklädd i sin frack och sjöng sina fina mjuka vintersånger.  Till råge på allt så håller han sig med en uppiggande vintersång, som ju är rena hånskrattet mot den årstid då Sverige borde gå i ide.
Men,  så plötsligt tystnade han , hoppade ut på yttersta kanten och dök ner. Jag såg den mörka kroppen tydligt och klart och då han kom upp hade han en husmask i näbben. Han hackade och grävde med näbben, drog till slut fram masken som han svalde med stort välbehag.


Forsande vattendrag vill han ha8 kommentarer:

 1. :-) Fint om strömstaren. Vackra bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu så finns det helt fantastiska vintermotiv för den som vill fota!

   mw

   Radera
 2. Strömstare, det är en fågel jag inte är bekant med. Nu måste jag leta rätt på bilder så jag vet vem det är!
  Vackra bilder, men inte vill jag då bada hihi.

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strömstaren tycker om det extrema han har stora anspråk på miljön och vattnet ska var klart och rent. Inget dy!
   mw

   Radera
 3. Vi har också strörmstarar i ån och hör man någon fågel sjunga fint och klart mitt i vintern där nere så är det dom. Tydligen bryr dom sig inte om att det är vinter dom sjunger ändå.
  Här sjungs det inte alls ska du tro. När det är 27 grader kallt så är det så lagomt roligt. Jag gruvar mig för att gå ut och hämta ved och mata fåglarna. Instängd är ordet. Mot den kylan hjälper inga kläder man fryser ändå

  SvaraRadera
 4. När jag läste rubriken fick jag för mig att det var du som fått för dig att ta ett juldopp... Sådana böjelser får vara för min del. Åtminstone utomhus.

  Strömstaren är en speciell och vacker fågel! Tyvärr vet jag inte hur den låter. Måste förkovra mig i ämnet fågelläten över huvud taget. Står på min att-göra-lista.

  SvaraRadera
 5. Fina bilder. Har du tagit dom?
  Jag älskar fåglar men ser inte så många sorter här i min skog. Mest talgoxe, blåmes och en och annan frackklädd skata :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har fotat här i närheten! Här finns mycket spännande natur, oändliga skogar, och just inget annat att fördriva tiden med. Så i brist på annat så har det blivit ett "tidsfördriv".
   Kalla det friskvård om du vill. Just NU, så lever jag mina dagar med mycket uteliv!
   mw

   Radera