Sidor

fredag 7 december 2012

JULBESTYR

-  Har jag köpt julkort?  Har vi alla adresser ? och julfrimärken köper du!

- Ja ja ja. Kom du själv ihåg att beställa mandelformar?  skall beställas i Annas Hembagerie.

Kom du själv ihåg  julblomman i blomsteraffären, Tessans Blommor!  Nej, de här vämjeliga plastblommor vill jag inte se här.  Jadå, jag vet att det är en besparing, att den kan komma igen jul efter jul, bara att dammas av. Så mycket värre. Den luktar inte som riktiga levande.
Är det lingonris i blomjulgruppen, nej, är det buxbom, men det luktar lite åt kattkisshållet, men det hör väl julen till. 

Har du inte köpt marsipanfrukter ännu?
-  nej, de har blivit så hutlös....... men barnen brukar ju få!  barnen är ju stora nu........ ja ja, jag måste väl!

Hos oss påminner vi oss hela dagarna om självklaheter. Det är mycket irriterande, och så blir det , eller kanske just därför, något glömt eller  O, vi glömde Wille i Häggvik.  Du vet hur trevligt det är att få en liten hälsning  i de dötråkiga mellandagarna.

Så är det år efter år,  vi kallar det  jultradition.

Så passerar hon genom sitt hem  på väg efter någonting som redan har flugit ur hennes minne.

Och varför blir det bara mögel av hennes "gräs". Tredje året i rad som det blir mögel. Vad gör jag för fel, fråga hon sig. Jag har ju alltid lyckats i si så  30år förut......

Det måste var allt snöandet muttra hon och knuffade  voven från fåtöljen, han älskar fåtöljen. Nu är hon så trött så hon nästan  drar timmerstockar och behöver  nog lägga fötterna en stund upp i soffan.

Kanske drömmer hon om en almanacka utan siffror.

         margareta

2 kommentarer:

  1. Ja, så kan det vara med julbestyr! Vi både vill och inte vill ha julen som förr. Jag vill att det ska bantas ned, men samtidigt har jag inte ansvaret för någonting i familjen, då vi far bort. Jo, sill, pepparkaksdeg och gravad lax. Men det till och med tungt att skriva julkorten i år. Får ta mig i kragen i morron! Ha det gott i adventstider!
    kram

    SvaraRadera
  2. Lite fascinerande när man börjar fundera över hur julen kunde bli så här överdimensionerad. Alla måste och bör. Hos oss är får bara barnbarnen som får julklappar nu för tiden, de vuxna klarar sig bra ändå och får njuta av att se barnens glädje. Julkort skrivs förvisso men med måtta, de som har dator får julhälsning den vägen.

    SvaraRadera