Sidor

torsdag 13 december 2012

JULSTÖKET ännu en gång

Hon (vem annars?) är mitt i värsta julstöket. Och hon är uppe med - ja verkligen inte med solen, så länge får inte en ambitiös husmor ligga och dra sig - med sopgubbarna och tidningen. Ja, sen så går hon för fulla maskin.

Först så överblickar hon läget, sedan letar hon paketetiketter, röda sidenband, röd lack och GOD - JULSTÄMPELN.  Var är den?

Men adventhyazinterna är inte fräscha längre och alldeles för små krukor.  Nu vilar ledsna hyazinter mot bordsytan. Hon borde byta till kopparbytan (ännu inte putsat).

Någon tycker om klenäter, ska hon verkligen ge sig på något sådant som tar nästan hela dan?

Nej en praktisk och målinriktad husmor måste ju rationalisera.

Den där saxen som både är vass och bra? hon hittar den i badrummet. HAN har  ansad sina gråa lockar. Men, bara man är metodisk så hittar man till slut allt. Med saxen klipper hon de vissna julblommorna från lökarna och lökarna spar hon i en påse - som hon sedan kastar bort i maj. Hårddrivna  lökar är bara ett litet kras i maj. 

Julstökar man måste man vara metodisk och inte ha för bråttom. Då kom hon att tänka på Kristallkronan som skall dammas och blankas. Mitt i alltihopa gör hon en fruktkaka. Hon är såååååå duktig. hackar och vispar. Det tar ju tid och dra ner en massa disk. Man kan ju köpa färdiga som är säkert godare. Och billigare,  kanske? Samtidigt kommer hon att tänka på farmors-julgransmattan, var är den?
6 kommentarer:

 1. Oj, oj. Nu är det enda som fattas faktiskt ett gäng härliga grönkålsbullar! :-)

  SvaraRadera
 2. Vill nog helst vara på Bermudas utan almanacka!


  mw

  SvaraRadera
 3. Nu har jag hittat till din blogg också! :)
  Hos mig har julstressen inte riktigt hunnit börja. Jag är alltid ute i sista minuten. Fast idag köpte jag faktiskt de obligatoriska strumporna och underbyxorna till mina killar. Gissa om de kommer att bli överaskade...
  Ha en skön kväll!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 4. Vill de ha mjuka paket!?

  margareta

  SvaraRadera
 5. Hallo liebe Margareta, habe zwar nix verstanden von Deinem Post, weil die Übersetzung ziemlich schlecht ist, aber ich denke, es geht um Weihnachtsvorbereitungen. Also, lass Dich nicht stressen und geniesse die kurze Zeit noch vor den Festtagen.

  Liebe Grüsse und einen schönen 3. Advent
  Brigitte die Weserkrabbe

  SvaraRadera
 6. Ach so schade! Aber es ist um das weihnachtstema auch hier in
  Schweden wird gestress!

  Aber mit diesen Winter bei uns!

  margareta schönes 3.te Ad ent

  SvaraRadera