Sidor

måndag 17 december 2012

VID FÅGELBORDET

Att då och då titta ut genom fönstret, för att kolla fågelbordet,  har blivit en vana. Ingenting är tacksammare och ju kallare och snörikare det är, desto fortare kommer matgästerna.

Drottningen av fågelbordet är NÖTVÄCKAN. Hon lever visserligen största tiden i och omkring ekarna men kalla snörika vintrar dominera hon fågelbordet med hela sin knubbiga och tempramentsfulla  personlighet.

Hon har eken som bas vid  sina våldsamma besök vid fågelbordet utanför köksfönstret.  Kommer dängandes runt knuten  för att på 2 sekunder få i sig sin matbit, kör hänsynslöst undan mesar, talxoxar  och annat patrask, sprätter med näbben så solrosfrön spöregnar mot fönsterblecket och är i nästa ögonblick på väg mot eken i samma ursinniga  tempo. Det är något vilt och slösaktigt över henne . Planhushållaren jämrar sig lite bakom fönstervadden inför hennes åsyn.

Ibland har hon sällskap av gröngölingen.


6 kommentarer:

 1. Har också nötväckor hos mig, gillar de verkligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En roligt fågel!

   mw

   Radera
 2. Jag har flera stycken vid mitt fågelbord och dom är rätt orädda och kaxiga. Det är bara nötväckan och talltitan som sitter i handen och äter. Det är lite häftigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, kan du få de så tillgivna!


   mw

   Radera
 3. Här hos oss är det hackspetten som oftast kör bort småfåglarna från talgbollarna..
  Han är grann att se på men så snäll är han nog inte..

  Maidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är mycket vacker endast på vintern jag ser honom då han kommer till fågelbordet.

   Radera