Sidor

torsdag 30 augusti 2012

SHÖNHETEN SOM KOM TILL HYN
Om skönheten som kom till hyn, till naglarna till hårets själva rötter. Allt fanns,  allt utlovades i de blanka lockande annonserna.
Jag ville oxå var med.  Jag ville oxå ha pumps för att bli lite längre.
I
nte visste jag då: om valgus, om stortåbenets broskbildningar vid långvarigt bruk av höga klackar.
Klackarna blev högre och högre, tyvärr. Ah - klacksmällarnas smäll mot stekheta trottoarstenar: vilket svävande litet ljud. Det rusande klappret nedför trappor, tåspetsdansen ute, inomhus.

 Stepprytmen i tåvalvets andning, läderdoften, allt tätt, slankt, gracil.6 kommentarer:

 1. Aj, aj! Jag är glad att jag slutade med högklackat i tidig ålder. Några år har skorna haft en fotvänligare konstruktion men så kom dessa spetsiga högklackade skor tillbaka för några år sen. Helt vansinnigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett sånt vansinnigt mode. Inte bara tårnq som blev förstörda utan oxå parketgolven.


   Men numera finns det både snygga och sköna skor tack.

   margareta

   Radera
 2. Visst var det fint att gå i högklackat och benen blev vackrare! Jag har alltid älskat skor och brukade ha många. På dåv ASEA förbjöds sekreterarna att ha stilettklackar för att de förstörde golven. På 80-talet bytte jag yrke och slutade ha höga klackar på jobbet, det gick inte då jag "kutade runt" i klassrummet och kunde snava på alla sladdar. Själv har jag inte hallux, men det är ju också en ärftlig sak. Jag har en "hammartå" som inte besvärar så mycket alls. Här duggregnar det idag. Kom just hem från litet barnvaktande igår kväll och i natt. Ska pyssla inne och bl a koka plommonmarmelad.
  Ha en skön helg!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Parketgolven på telegrafen på slottsbacken blev förstörda så klart. Så blev det heltäckningsmattor. Alla, ja alla gick med stilettklackar.

   margareta

   Radera
 3. Skönheten har sitt pris...
  Även jag älskade pumps i unga år och jag fick ont i stortåarna. Precis i grevens tid kom arbetsbyte även för mig (blev verkstadsarbetare) och efter några år mådde fotarna som prinsar igen! SNygga skor gillar jag fortfarande, men aldrig mer att fötterna ska trängas ihop! Nu finns det snygga skor som inte plågas, även med höga klackar om man så vill.

  Lördagskramar från en dunderförkyld Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackare; nu kommer bacillerna. Överallt nyser folk.

   Radera