Sidor

söndag 12 augusti 2012

AUGUSTI

12/8  simmar jag  ut mot horisonten. Det skvalpar så härlig.  Än skimmrar sommaren.  Bryggan är världens medelpunkt.  Runt omkring finns bara sjön som en blå skål.  Dycker, bryter igenom det gröna, blåa,  svarta virvlar.
Så mjuk , steg i och ur vattnet ideligen. Lät det mjuka klara doftande vatten strömma över ansiktet.
Så en snabbdykning igen. Kommer upp med vattnet sorlande in i örontrumpeten.
När jag simmar närmare bryggan märker jag ju ett mildare brus. Skvalpar så villigt kring min kropp, dropparna  rinner som silver från mina lår. Och bryggan är så varm.  Fotsulan som möter de mjuka varma tiljorna. Sländorna flimrar genom luften, raffinerade sensommarssländor i tweedfärger, brunt, koppar och brons och till det guldfärgade vingar ett stänk av rött någonstans en svart prick längst ut på de tunna darrande guldet.

margareta

6 kommentarer:

 1. Å så härligt det låter. Jag tycker också om att simma och brukar simma varje dag om sommaren utom isommar då jag bara simmat en enda gång. Regn blåst och 16 grader i vattnet inbjuder ju inte till bad så den här sommaren har varit en tråkig sommar på många sätt

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där är ju förkallt! Men du tar det nästa sommar

   margareta

   Radera
 2. Oj, oj, oj, så härligt du har det. Och vilken förmåga att njuta! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att njuta, har med åldern att göra; för nu är det bråttom!

   margareta

   Radera
 3. Du är ett riktigt vattendjur, du! Så där var jag när jag växte upp, kunde tillbringa timmar i vattnet och tog nya simmärken varje sommar. Besvärligar blev det när jag blev beroende av glasögon, det blir omöjligt att vara under vattnet då. Numera går jag på vattengympa en gång i veckan under terminerna och trivs väldigt bra med det. Vatten i örontrumpeterna aktar jag mig däremot för, särskilt försiktig är jag med mitt vänstra öra där jag har ett hål på trumhinnan. Får jag in vatten där blir det inte kul. Har provat på det en gång och vill inte göra om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår ditt problem! Men vattengympa är ju utmärkt.

   margareta

   Radera