Sidor

söndag 23 september 2012

NU 
Den dagen då regnet strilade oavbrutet, man tar en titt i spegeln, o nej; Inte varit hos frissan på länge. Snålt idkat hemslöjd med papiljottern. Ser ut att strila hela dagen. Orkar knappast vattna blommorna eller torka köksbordet. Och så bullret från markarbeterna  utanför tomten.
Just då kommer den brokiga tidskriften med de lystnaste skildringar av våra vackra kök och våra luxuösa badrum. 
Man blir alldeles grå av dessa färgsköna bilder och frottehanddukar och hårlyster och höstmakeupen som Modet Föreskriver Den.
Man ser på sitt badrum och där är samma 70-talsvåttapet i gröna nyanser. Samma skrovliga duschhörna, ingenting i rosa och inte skymten av lampetter, hur ska en relaxsoffa i vit få plats, det  går knappast in en pall ens om den är prickig, men nog kunde man bytta till en annan modernare impulsdusch, vad man är slö och oföretagsam, och inte minsta guldmosaik på golvet, men tvättas behöver det.
Länge har man bedragit sig själv att man omgav sig med komfort och mys, men nu i fyrfärgtryckets ljus, bläddra och ser blottorna och man stänger dörren, stänger inne den ömkliga sanningen att man inte har en smäcker guldstol i sitt badrum, och inser den djupa meningsfullhet som ligger i ett toalettstolslock och blekblålysande frotte´
Trög och försumlig låter man dagarna rinna förbi   -  NU -  ringer jag  frissan
 
 
 
 


1 kommentar:

  1. Klokt beslut De är betydligt mer ekonomiskt att gå till rissan än att göra om badrummet, hihi. Man mår dessutom så mycket bättre när man ser en fin kalufs i badrumsspegeln. Då liksom försvinner de tråkiga tapeterna. Kanske damen skulle fixa en guldlock i håret istället för ett guldlock på toan!

    Kram, Lisa

    SvaraRadera