Sidor

lördag 24 mars 2012

BRÅTTOM bråttom

Nu är det bråda tider. Bråttom bråttom. 1 veckans underbar värme omkring 13-16o  har  satt fart på växterna som vinterförvarats i tvättstugan och källare. Växthuset som är 14år gammalt och gett oss en oerhörd glädje, är städad(viktigt) ! Vi använder växthuset som ett trevligt rum. Endast vinstockarna finns, som solskydd på sommaren och alla vindruvor.

Rosmarin och salvia har klarat sig mycket bra. Curryplantorna är jättestora och måste klippas ner. Annansbusken har överlevt, den har jag endast och endast för doften och småblommorna.  Allt finns nu inne i växthuset och nu gäller att oxå den automatiska ventilationen kommer på plats. Den detaljen har Gubbs hand om - och han har en ordentlig ordning i sitt älskade garage. Ventilationen skruvas ner varje höst, det gäller att den har samma plats varje gång.

 Rosmarin som överlevt
 Curryplantorna
 Vinstock 14år gammal det finns 2, en med blåa druvor en med gula druvor, oerhörd rikligt varje år!


4 kommentarer:

 1. Aahh, vårmys på hög nivå! Glädje när växter mår bra efter vintern. Här finns inget växthus, men jag funderar på det. Kan ju börja med något litet hemmabygge...
  Hoppas att det blir goväder i morgon också, då kan ni sitta i växthuset och mysa!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårat extra rum där vi läser(oxå vid regn) dricker kaffe, gärna fm och em. Ibland ligger och sover midda. Så fort tillfället ges - och vi ÅNGRA att vi inte byggde större och vinterbonad.

   margareta

   Radera
 2. Så härligt när plantorna väcks till liv efter en lång vinter! Jag har precis tagit bort täcket på min vinranka. Den har fått bo i sin kruka inne på vår inglasade veranda denna vinter. Hoppas det finns liv i den. Det lär visa sig snart... Förra sommaren kom det inga blommor/druvor på den. Vaknade för sent.

  SvaraRadera
 3. Vet du vinstock är oerhörd tålig! Mina 14år gamla har stått i det kalla växthuset och aldrig en enda isolering! Ger massor med druvor. Just nu ser dom heldöda ut, men jag vet att snart så ser man lite lite, som en knappnål. Med en trädgård måste man ha tålamod.

  margareta

  SvaraRadera