Sidor

måndag 23 januari 2012

TRASTEN 20 januari

KOLTRASTEN  i januari.

Koltrasten har byggt bo på tomten.
Han fryser , han håller näbb. Eller hon
Eller båda. Det finns ingen bostadskö
för koltraster. En gammal pappask,
några strån, ett hem. Och snart skall
hans drillar stiga som ett springvatten
upp ur dammens fontän. Djupblå toner
med silverkant. Klara som isen på stupröret
i månsken, flyktiga som en dröm.

Och ännu kommer det förstås några rejäla
snöyror.

5 kommentarer:

 1. Koltrastar tillhör mina favoriter! Vackrare sång får man leta efter! Jag tillhör också den lyckliga skara som har ett gäng runt huset. Jag brukar kasta ut äpplen åt dem att smaska på, det gillar de!
  Jasså, damen tycker inte om sladdar som jäklas. SYnd, annars kunde jag ha skickat några till dig, he he ;-)

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koltrast! Sedan ett gäng domherrar/damer. Så vackra. Men de äter endast sånt som finns på marken!

   Radera
 2. Vardagslycka är det verkligen när koltrasten dyker upp utanför huset. Här brukar det dröja till i slutet av april och det är nog lika bra om han ska slippa snön. Känns förfärligt länge till dess. Föresten jag ska åka ner till skåne i mitten av maj och tänkt mig att fara till Österlen och titta på när äppelträden blommar. Jag har min son och mina bröder i Helsingborg så jag har snart tittat på hela skåne men det finns några bitar kvar att upptäcka.

  SvaraRadera
 3. Då har du våren i full blom. Österlen, sannerligen fint. Personligen tycker jag mycket om BRÖSARP BACKAR, som är så kullig. Men inget är så äkta som Norrland, Jämtland, Härjedalen! Så frisk och genuint!

  margareta

  SvaraRadera
 4. Jag får säga som Skogsduvan här ovan, det lär dröja här uppe i våra trakter innan koltrasten sitter i grantoppen och drillar. Däremot kan man så se honom i slutet av mars, början av april, ibland sittande under sparken för att få lite skydd. Då brukar jag kasta ut äppelhalvor till honom. Det är alltid hannar den årstiden. Honorna väntar nog tills det blir riktig sommar.

  SvaraRadera