Sidor

söndag 1 januari 2012

GOD MORGON NYA ÅR

Vi är snälla i nyårsnatten. Vi älskar vår nästa

Gomorrron gomorrron! Det är nu det sker Det är nu vi plötsligt ler mot varann, med häpna ögon, och inser att vi kan inte fortsätta att proppa in våra barn och våra gamla på olika institutioner, där de får passning och leksaker och mat , men tappar kontakten med oss och varann och livets valörer, medaan vi slåss för våra kontantvaror och statusprylar kämpar med byråkrati, blanketter och kronofogdar - och somnar framför TVn i väntan på morgondagen, då allt som skulle göras inte heller blir gjort.

Det är nun det vänder. I år.

Vi är bara 9 miljoner. En handfull i det stora hela. Ett fjutt. De är nästan så vi borde kunna talaa med varann allesammans och ta i hand.Bland oss måste de ju finas några som är kloka och mera långskådande än vi andra. Innovationer - återväxten är klen.
Några som vet om miljö, samlevnad, ekeonomi och energi. Skall vi spara eller snåla? Ska vi sätta fräs på pengarna?  ska vi sänka moms eller skatt?  Ska vi höja(går det)? Ska vi ha eget potatisland?Ska vi rusta eller skrota. Och betygen? Och ansvaret.

Det måste finnas några som vet om skönhet och ömhet.        Om varsamhet.
Och himmlen är blyersgrå, blir snö!  En pojke står på vägen och gapar mot snöflingorna. Snart är den korta dagen slut.

3 kommentarer:

 1. Ja, det är nu ... nu allt börjar på nytt,nu som vi tar tag i oss själva igen ... ser framåt mot ett blankt, nytt år ... och försöker leva upp till nya härliga löften som ska göra allt så mycket bättre.

  Kram kära Margareta ... Kram och en riktigt god fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Ja vi vill ju så gärna.

  Ha nu så jätteskönt i värmen.

  SvaraRadera
 3. Man har alltid så goda föresatser varje år, och om man bara brydde sig om det som är allra mest viktigt...kanske året blev bra för alla. Kram

  SvaraRadera