Sidor

torsdag 26 januari 2012

BLI FÖRFÖRD!

Njut av doften!

Snömodd, broddade stövlar. Genast jag steg in genom Entre´ en så kände jag doften. Mindes helt sekundsnabb Mallorca, Terassen inbäddad i Mimosa, doften. En doft jag aldrig tidigare varit i kontakt med. Överraskande. Och här, på COOP i värsta snömodd - sällan jag blivit så överraskad. Köper 1; Onej, 2 ska det var. Hela huset ska fyllas med doften av Mimosa, för 100kr.  Och jag vill suga på minnet av Mallorca. I den djupast grönskan med Mimosa. De var som rak in i paradiset. Utsikten - den vidunderliga utsikten över havet.  Så slutar en skymningseftermiddag med "I will surveyv" med Gloria Gaynor.

6 kommentarer:

 1. Tack för besöket på min blogg.
  Trevligt med nya ansikten, var hittade du mig?

  MVH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Satt och slötittade. Eftersom jag är rätt ny så letar jag efter "min" typ av blogg. Fastnade hos dej. Vi hörs!

   margareta

   Radera
 2. Jag köper helt tanken på varma länder, men Mimosa... Lukten är underbar men en defekt (lär allergisk) människa som jag klarar inte av den i stora doser. Tänk om man kunde ha den utomhus, det vore nåt!
  Hur som helst är det fantastiskt med doftminnen. Om jag känner doften av nybakade munkar (det ska vara en speciell lukt) så reser jag genast i tanken till Athen. Undrar varför det är just munkarna som gör det. Jag köpte ju aldrig någon, he he.

  Ha en skön fredag,
  kramar från Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Doften kan ge oss trevliga minnen.Som det här med t ex med munkar och Athen. Någonting som finns som kommer med en vindfläk, snabbt, överraskande, angenämn! Men man minns!
   Allergisk är sannerligen ett handikapp när det gäller dofter. Tänk, just nu så längtar jag efter doften av våren då man stiger ut på morgontrappan ocg allt är fortfarande dagg i gräset! men det kommer, vänta bara, så ska du se! Alltid lika överraskad, och man tröttnar aldrig!

   margareta

   Radera
 3. Fantastiskt nu får jag fina minnen också. Mimosa den är ju ljuvlig.

  Ha en fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Visst, så plötslig i detta gråa, en total överraskning!

  Tänk den som har förlorat lukten, ett sånt elände1

  margareta

  SvaraRadera