Sidor

lördag 1 september 2012

KRONÄRTSKOCKA





Inte bara surströming och kräftornas tid nu. Diskarna i mataffärerna svämmar över av billiga kronärtskockor.
KRONÄRTSKOCKA!  Oho denna ljuvliga grönsak. Såg ni P Morberg i Tv-programmet "vad blir det för mat",  precis så ska man göra. En stor kittel för minst 6 kronärtskockor och 2 citroner som sedan får koka ganska länge, 40 min. Bjud in några vänner.

Självklart smällt smör

dipsås på ansjovisfileer creme fraiche
1 msk kapris
och så dricker man till ett torrt vin eller Loka vatten          absolut ej öl

hollandaisesås




4 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Jag gillar verkligen kronärtsskockor och ska pröva din dipsås nästa gång. Jag har en egen grönsakshandlare 5 min från där jag bor, i Edsberg, och jag köpte (inte plockade) kantareller som jag ätit till lunch, gott! Tänkte mig också köpa Västeråsgurkor och lägga in, det är litet arbete men gott att ha.
    Ha en skön måndag, lär inte gå in i början på veckan. Så ha en skön vecka också!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. underbart med en egen grönsakshandlare, en härlig tid hösten - man kan verkligen frossa i läckerheter och behöver inte alltid äta kött. Hoppas vi får ha en L Å N G mild höst.

      nu har jag nästan packat resväskan klar!

      margareta

      Radera
  2. Älskar skockor!! Så gott - och trevligt att pilla med...
    Tack för tips på dipsås! den ska jag lägga på minnet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. en härlig pillerträff blir det runt matbordet. Alla vi känner älskar skockor så hoppas att vi får ha en lång mild höst med många skockorträffar då vi kan sitta i verandan.

      margareta

      Radera