KRONÄRTSKOCKA! Oho denna ljuvliga grönsak. Såg ni P Morberg i Tv-programmet "vad blir det för mat", precis så ska man göra. En stor kittel för minst 6 kronärtskockor och 2 citroner som sedan får koka ganska länge, 40 min. Bjud in några vänner.
Självklart smällt smör
dipsås på ansjovisfileer creme fraiche
1 msk kapris
och så dricker man till ett torrt vin eller Loka vatten absolut ej öl
hollandaisesås
Tack för tipset! Jag gillar verkligen kronärtsskockor och ska pröva din dipsås nästa gång. Jag har en egen grönsakshandlare 5 min från där jag bor, i Edsberg, och jag köpte (inte plockade) kantareller som jag ätit till lunch, gott! Tänkte mig också köpa Västeråsgurkor och lägga in, det är litet arbete men gott att ha.
SvaraRaderaHa en skön måndag, lär inte gå in i början på veckan. Så ha en skön vecka också!
kram
underbart med en egen grönsakshandlare, en härlig tid hösten - man kan verkligen frossa i läckerheter och behöver inte alltid äta kött. Hoppas vi får ha en L Å N G mild höst.
Raderanu har jag nästan packat resväskan klar!
margareta
Älskar skockor!! Så gott - och trevligt att pilla med...
SvaraRaderaTack för tips på dipsås! den ska jag lägga på minnet.
en härlig pillerträff blir det runt matbordet. Alla vi känner älskar skockor så hoppas att vi får ha en lång mild höst med många skockorträffar då vi kan sitta i verandan.
Raderamargareta