Sidor

fredag 9 november 2012

SNÄCKSKAL




Fredag fm vid lunch;

Och så drar han dörren bakom sig, kvar stannar  doften  av Nivea moisturising for Men, till  huset.

Till att börja med så väljer jag nån härligt musik, för tystnaden som bryts av köksklockans tickande kan göra vilken Navy Seal som helst distraherad.  Efter den kraftansträngningen så får jag ta mej en titt i lilla köksspegeln på min verticala rynka som blir än värre vid  konfrontation.  Nu har jag kommit in i ett sidospår,  dåttra lite jord på hyazinterna,  strycker juldukarna som ligger inrullad i stärkelse.

 A och O när det kommer till matlagningen är att hans mammas snäckskal, som säkert är järnålders, är diskade.

Vad lagar  man för mat i snäckskal?
Jag har då aldrig bjudit på något i snäckskal någonsin!
Kan inte minnas att farmor någonsin bjöd mat i snäckskal!

Blev helt ställd då han frågade,  där han stod i toadörren med raklödder kring hakan,  frågade bara sådär, som om det gällde falukorv:  Min mammas snäckskal, fick vi dom med oss då vi flyttade?  Vaaaaadå, snäckskal!, säger jag och mina 2 hjärnceller jobbar för högtryck.
Herregud, är ju evigheter sen, hur kan du  minnas sånt, säger jag.
Du, du måste gå och titta efter i garaget i den där gamla träkistan, som står bakom motorcyckeln och gamla resväskor , däri ligger fortfarande grejer från hennes hem, eller förresten , kan tänkas att flickorna har fått sånt de gillade?

Så nu är i varjefall snäckskalen diskade.

Men vad blir det för mat?


Fredagkväll, kl ...sent!
 
En kulinarisk läckerhet;  Gratinerade pilgrimmsmusslor.
 
 Klart godkänd och 5***** fick han.
 
 

 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Ooh, gratinerade pilgrimsmusslor! Nu snackar vi kalas på hög nivå! Det var evigheter sedan jag åt pilgrimsmusslor, kanske jag ska inhandla och hitta på något gott.
    Idag är det hur som helst maken som står för middagen och han har inte något seafood på gång.
    Dags att gå ut en sväng och njuta av den varma luften. Ha en fin dag!

    Kram, Lisa

    SvaraRadera
  2. Ska tala om för dej att gubbs ha blivit intresserat av matlagning på gamla dar. Där ser man, han är flexibel och har energie. Så är det oxå slut med monopol i kökskåpen. Men de köper ja. Underbart att sätta sig vid dukat bord och bli serverad. T o m levande ljus kommer han ihåg.
    Sedan har han dessutom gått en ostskola , tänk så mycketintressant och fint om ostar jag nu får lyssna till vid bordet.
    Och vi som har klarat oss så länge med bara hushållsost och osthyvelmetoden.

    Än har han inte tröttnat.

    margareta

    SvaraRadera