Sidor

fredag 2 december 2011

MUSIKEN ISTÄLLET FÖR HÄSTARNA

-SÅ VEMODIGT, sista gången jag fick äran att lyssna på musikskolans avslutning i Flens Kyrka. Nu är hon 15år, hälften tonåring, hälften kvinna. Gymnasieskolan blir i Stockholms Kulturskola. Hon har pluggad hård för att komma med där.
Fr o m hennes första år i lilla lantliga Dunkerbyskola har jag lyssnat och varit närvarande vid alla trevliga aktiviteter. Luciafiranden, skolavslutningar och julteater; DÅ hon var julens ängel iförd något förkort nattlinne med röd volang,hon hade ratat både renare och längre, måste vara en volang. Änglar ska kanske ha volanger, vad vet jag. Under nattlinnet hade Ängeln en vit tröja med svart stort hästhuvud på. Det syntes bra. Något för stora skor, halvt urstigna för att inte ge skavsår. Ja, hon var en riktig Ängel. Nu talade Ängeln, och vi alla som skruvat sig någe blev stolta. Sin roll kunde hon. Hon rabblade inte, utan pauserade, artikulerade visste vad hon sa. Stor teater. Maja, en Sarah Bernhardt. Och momo, hon sa det är mitt barnbarn. Följd hennes och hennes bästisar. Väninnor, så viktigt med en vän hela skoltiden.

Men nu var det sång och gitarrafton i Kyrkan. Nervösa var mest föräldra, mor-/farmor och lite hirrig stämning. ELVIRA(svart nagellack) helvart tröja 3nr förstår, illgröna skyhöga pumps och håret, en jättelövhög, ska vara så just nu. Spelade helt underbart fint; Visan vid vindens ängar. HAMPUS, håret som en igelkott med minst 3virvlar i hårfästet, som dundrade till med Rockdream. TOVA och LINNEA som har ett burrhår minst enhalvmeter lång, man tror det är halsduken som ligger 4varv runt halsen, men det är både lurvig halsduk och hår.Med en änglalik röst sjöng hon; Nu tändes tusen juleljus. ATIWAT och Björn gitarrspel; Holy night och sedan hängde MALTE på med Bela Note. BJÖRN som nästan, men bara nästan tappade jeansen, han hade blåblommiga kalsonger såg jag, ett fantastisk potpurri av julmusik på sin gitarr. AXELINA oxå lövhög, i svart så svart, svarta, stora örhängen nästan ner till axlarna, kilklackskor, lite svårt hålla balansen, såg jag. Dramatisk som 17, på piano fyrhändig med fröken, Tomternas vaktparad och Marias vaggvisa. AXELINA inte bara spelar piano, hon spelar fiol och cello. Sist så MAJA som sjöng Gabriellas sång av Py Bäckman. Hon gör det så bra så bra med sin fina starka röst. Och hennes halvmeter långa hår glänsar i ljuskronan.

We wish You a Merry Christmas : Sjöng vi alla! Sen så var det kaffe/julmust med dopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar