Sidor

söndag 13 juli 2014

OMVÄXLING I RUTINERNA?


Vi har fått ett nytt (jättenytt) äldreboende i Flen, trots protester,  en bit in i skogen. Än har jag ingen att besöka där, så därför blev det en fin anledning till besök då "Scenkonst i Sörmland gjorde ett framträdande speciellt för äldre- och demensboende. Med musik och sång av Alice Babs  och Zara Leander. Scenkonst i Sörmland har tunerat runt bland olika kommuner denna sommar i länet, och det tycker jag, är ju behjärtansvärt. En generation människor som har byggd upp vårat  land. Som genom ålderdom och sjukdom nu har hamnad på äldreboende.
Underbart framträdande, t o m applåder  "Vad tar ni för hunden där i fönstret", önskan om att få höra samma låt en gång till!  Zara Leander sånger fick många applåder, speciellt Syrans sång.
Man blir glad av att ha sett det nya äldre/demensboende. Mycket och stora fönster. Mycket innergårdar med växter och trevliga sittgrupper. Upphöjda blombäddar. Och alla spännande buskar och träd som nu ska växa till sig.  


2 kommentarer:

  1. Så trevligt det ser ut. De äldre ska ha det bra och likaså barnen. Ändå är det där det ska sparas när pengarna tryter och man lägger ner hur mycket som helst på idrott och en massa admiistration och chefer. Ack ja.

    SvaraRadera
  2. Tror du verkligen att det är idrotten man lägger resurserna på? Jag tror att pengarna läggs på något helt annat!

    Men vi är bara 9 milj. och de är förlite intäkter till de utgifter staten har åtagit sig.

    margareta

    SvaraRadera