Sidor

torsdag 10 november 2011

TACK MAJA (nästan 15år)

Tack Maja för att du med din personliga insats har gjord det möjligt för mormor att just nu sitta här och jobbar med sin Laptop(bärbar). Som tur är! 

Sedan maj-månad har du ställt upp med  och tagit dej tid, trots massor med läxor och dina egna intressen ,att lära mormor hantera sin Laptop. Lära Kamera-Dator så svårt i början. Lära mormor betala räkningar över internet. Facebook. Ja alla  små detaljer, alla fina tips.

Mormor titta någa, såhär gör du, Mormor nu får du göra själv. Och mormor hon tänker och tänker å klickar. Nej mormor , då måste du klicka på höger sida mormor, ser du . Och mormor VILL kunna.

Maja hon rensar lite dokumentpärmen. Mormor så här ska det inte se ut. Hon gör så fint. Rätta till.

Under tiden gör mormor Flädersoppa med kallklimp. Maja har inte ätit sen 11 och nu är kl. 18. Hon har massor med läxor. Flädersoppa med klimp har Maaja aldrig ätit för. Men då talar mormor om att hon har vuxit upp med Flädersopa och klimp hos Oma! Maja gillade skarp Flädersoppa och 3klimp.

Maja stiger upp06.00 varje skoldag. Skolbussen kommer 07.00. Missar hon den så kan hon inte komma till skolan den dagen. Hon bor i stora svampskogen. Mamma har redan åkt till jobbet.

Så ser Majas dag ut!

Och så ringer mormor och frågar om hon kan komma över (3mil) för hon vet inte hur hon skaa göra där och där. Hon har en  fusklapp där en del frågor är noterad. Mormor kom då på onsdag då är jag tidig hemma (16.45).

I gamla veteranen iväg, ännu skymning, skönt. Då hon efter 15km svänger  hon från motorvägen in på den lilla smala grusvägen där är  sotsvart inte en lampa endast tät  granskog,  vildsvin, älgar och råddjur. Efter 14km är hon äntligen framme. Mer och mer besvärlig med mörkerkörning.

Maja ännu inte hemma, hon laagar Flädersoppa klimpen har hon med i handväskan. Så kommer då maja äntligen hem, mormor ser att hon är lite trött.  Så gott de luktar vad har du lagat! Hon berättar lite om skrivningarna, historia som  är så kul, antikens Rom  så spännande och så frågar hon ; Whats the problems? ja medans hon äter sin soppaaså berättar jag var jag har fastnad.
Nu är hon piggare. Hon tar fram Laptop och vi går igenom frågorna.

Men säger mormor då; jag har ju glömt kabeln och USB. Mormor inga problem vi har ju Routern.

Så fick mormor åter hjälp  oxå denna gång. Sätter sig i veteranen och åker hem, sotsvart.

Hemma tar hon fram Laptopen och går igenom allt som Maja har visat.
Ge en gammal kvinna en dator och hon kan berätta. Helt plötslig har hon fått tid att minnas.
Allt hon varit med om, en försvunnen tid. Hela fantastiska 50-60talet.  Tage Erlander. All framtidstro.

Nu lever hon med ena foten i cyberrymden  och hon är tacksam att få var med. Och de tack  vare Maja! som har gjord det möjligt.

Tack Maja !

2 kommentarer:

  1. Vilket härligt inlägg om ditt fina barnbarn och hur hon "ställer upp" . Vad vore vi utan dom?
    Och vad vore de utan oss. Vi berikas sannerligen av varandra.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen en extra värld man får i cyberrymden. Jag tror att mitt liv skulle vara betydligt mer enahanda utan mina vänner på nätet och alla bloggar jag snurrar runt och läser. Dina berättelser från en svunnen tid med personalbostäder med "pojkförbud" följer jag med extra stor förväntan.

    SvaraRadera